Tanszékünk oktatói:


Dr. Márki Edit
egyetemi docens,
mb. tanszékvezető


Dr. Vatai Gyula
egyetemi tanár


Békássyné Dr. Molnár Erika
egyetemi tanár


Dr. Csury István
egyetemi adjunktus


Dr. Koris András
egyetemi docens


Dr. Kovács Zoltán
egyetemi docens


Dr. Bánvölgyi Szilvia
egyetemi adjunktus


Dr. Fogarassy Eszter
egyetemi adjunktus

Igor
Dr. Gáspár Igor
egyetemi tanársegéd


Albert Krisztina
egyetemi tanársegéd


Klosz Katalin
tanszéki mérnök

Nelli
Kőszegi Nelli
egyetemi tanársegéd

Tanszékünk technikai személyzete


Gudor Enikő
tanszéki ügyintéző

Tanszékünk PhD hallgatói


Csighy Attila
PhD hallgató


Molnár Máté András
PhD hallgató


Varga Áron
PhD hallgató


Dr. Koris András szakmai önéletrajza

Beosztás: egyetemi docens

Telefon: + (36)-1-482-6112
E-mail: Koris.Andras@etk.szie.hu

 

Képzettség:

2008 - Ph.D., az Élelmiszertudományok Doktora (Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi doktori iskola)

2000 - Okleveles Élelmiszermérnök, M.Sc., valamint Angol Szakfordító (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar)

 

2004-: Az Élelmiszertudományi Kar oktatója

 

Nyelvtudás: angol középfok, német alapszint

 

Kutatási tevékenységek:

         Membrántechnikán alapuló emulgeálás intenzifikálása

         Növényolajok és zsiradékok membránszűrése

         Olajos szennyvizek tisztítása

         Tejsavó membránszűrése

         Statikus keverés és ultraszűrés összekapcsolása

         Gázbefúvatás, statikus keverés és ultraszűrés összekapcsolása

         Élelmiszerek kíméletes és energiatakarékos szárítása

         Élelmiszeripari gyártósorok számítógépes szimulációja

         Matematikai modellezés és optimalizálás (membránszűrésnél, vákuumszárításnál)

        Természetes hatóanyagok mikrokapszulázása membrántechnika segítségével

        Hypoallergén tápszerek fejlesztése enzimes membrán bioreaktor alkalmazásával

 

Oktatási tevékenységek (oktatott tárgyak):

         Élelmiszeripari Műveletek I. (BSc, tárgyfelelős)

         Élelmiszeripari Műveletek I. levelezõ (BSc, tárgyfelelős)

         Élelmiszeripari Alapműveletek (BSc, tárgyfelelős)

         Élelmiszeripari Műveletek II. levelezõ (BSc, tárgyfelelős)

         Élelmiszeripari Műveletek III.

         Élelmiszeripari Műveletek IV.

         Élelmiszeripari Műveletek V. levelezõ

         Élelmiszeripari Műveletek Laboratóriumi gyakorlat 1-2.

         Gépészeti Alapismeretek (BSc)

         Munkavédelem (BSc/MSc, tárgyfelelős)

         Folyamattervezés I.: Többszintes faktoros kísérleti tervek

         Folyamattervezés II.: SuperPro Designer folyamatmodellezõ program használata

         Számítógépes Rendszertervezés (MSc)

         Computer Aided Process System Modeling and Analysis (CAPSMA) (neptun kód: ETEM002C) (tárgyfelelős)

         Computer aided design and simulation (neptun kód: ETFA914C)

 

Tudományos, közéleti tevékenységek:

         MTA köztestületi tag

         European Membrane Society, tag

         Magyar Kémikusok Egyesülete, Membrántechnika Szakosztály, tag

         Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, szerkesztőbizottsági tag

         Journal of Membrane Science és Desalination szakfolyóiratok, bíráló

         BCE Szenátusának póttagja

         Az Élelmiszertudományi Kar tanácsának póttagja

         Élelmiszertudományi Kar, Gyakorlati Oktatási Bizottságának tagja

         Élelmiszertudományi Kar, Minőségügyi Akkreditációs Bizottságának tagja

         NKTH pályázat bíráló bizottság elnök

         ÉÁRFÜ pályázati bíráló

 

Pályázati tevékenység:

         „Ultrahanggal kombinált fotokatalikus oxidációs - membránszűréses komplex eljárás alkalmazhatóságának kutatása” - TÉT_10-1-2011-0072 sz. NFÜ-MAG zRt. mobilitási pályázat, projektvezető, 2011-2013

         „Energiatakarékos és instant jellegű terméket előállító vákuum szárító prototípusának tervezése és kivitelezése” GOP-1.1.1.-07/1-2008-0062 sz. NFÜ-MAG zRt. Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása pályázat, projektvezető, 2008-2011

         „A Budapesti Corvinus Egyetem kutatási, fejlesztési és innovációs teljesítményének növelése öt interdiszciplináris kiválósági központ létrehozásával” - TAMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0005 projekt, résztvevő

         „Membránműveletek integrálásának és optimálásának elméleti és kísérleti vizsgálata” 49850 sz. OTKA Kutatási pályázat, résztvevő, 2005-2008

         NKTH-GAK, OMFB 00967/2005 „Membrános műveletek alkalmazása bogyós gyümölcsök kíméletes, aromamegőrző feldolgozására és a gyümölcslevek koncentrálására”, résztvevő

         “A membrántechnika komplex alkalmazása vitamin- és aromadús élelmiszerek kíméletes és energiatakarékos előállítására” című NKFP pályázat (OM-00308/02), 2002-2005, résztvevő

         CHN-2/2002 „Membrane separation of oily wastewaters in food industry” pályázat, résztvevő

         „Membránszeparációs eljárások elméleti és kísérleti vizsgálata az élelmiszeriparban és környezetvédelemben” 37848 sz. OTKA Kutatási pályázat, résztvevő, 2002-2005

 

Szakmai tapasztalat:

         Miszcella nyálkátlanítása membránszűréssel (alapkutatás), Extraction de Smet and University of Ghent (Belgium), résztvevő, 2001

         EMS Nyári Membrántechnikai nyári egyetem: Using Membranes to Assist in Cleaner Processes, Poland, participant, 2001

         Nemzetközi nyári egyetem (International Summer Schools): GC and UV-VIS Spectroscopy Application, Serbia, participant, 2006

         Design of an experimental machine for membrane testing in respect of the degumming behaviour, in cooperation with BioDiesel Technologies GmbH (Austria), design engineer, 2009

         Keresztáramú membrán emulzifikáció – statikus keverés, mint komplex művelet kutatása, ITM-CNR, University of Calabria, Italy 2010

         Energiatakarékos és instant jellegű terméket előállító vákuumszárító prototípusának tervezése és kivitelezése, partner: Róna Mgsz, 2011

 

Szabadalmak:

         „Eljárás antioxidáns hatású színezéket tartalmazó pektin kinyerésére, kívánt esetben mikrohullámmal intenzifikált extrakcióval.” (társ) Lajstromszám: 0800488, Benyújtás helye: Magyarország, 2006

 

Publikációk és hivatkozások – dr. Koris András

 

Könyv, könyvfejezet (K)

1.      Encyclopedia of Membranes, Editors: Drioli, Enrico, Giorno, Lidietta. pp.1-3 Chapter · January 2015, DOI: 10.1007/978-3-642-40872-4_101-2

2.      A. Nath, A. Koris, N.E. Zewdie, T.Y. Melesse, Production, Purification and Functional Properties of Bioactive Peptides from Soybean, in Agricultural Research Updates, (2016) Nova Science Publishers, Inc., Hauppauge, New York, USA, Edited by Dr. C. Gorawala and S. Mandhatri, pp 45-84

3.      Engineering Aspects of Membrane Separation and Application in Food Processing. Editors: Robert W. Field, Erika Bekassy-Molnar, Frank Lipnizki, Gyula Vatai. Chapter 8, Andras Koris: Vegetable oils, Emulsification. Taylor & Francis, ISBN 9781420083637, 2017

 

Angol nyelvű cikkek lektorált folyóiratokban (AC)

IF:

4.      A. Koris, Gy. Vatai: Dry degumming of vegetable oils by membrane filtration. Desalination, Volume 148, Issues 1-3, 10 September 2002, 149-153. p., (ISSN 0011-9164) 2002 (IF 0.87 ; hiv.: 20)

 

5.      Hu X., Bekassy-Molnár E., Koris A.: Study of modelling the transmembrane pressure and gel resistance in ultrafiltration of oily emulsion. Desalination 163. p355–360, (ISSN 0011-9164) 2004 (IF 1.057 ; hiv.: 12)

 

6.      Darko M. Krstić, András K. Koris and Miodrag N. Tekić: Do static turbulence promoters have potential in cross-flow membrane filtration applications? Desalination, Volume 191, Issues 1-3, 10 May 2006, 371-375. p., (ISSN 0011-9164) 2006 (IF 0.917 ; hiv.: 8)

 

7.      A. Koris, E. Marki: Ceramic ultrafiltration membranes for non-solvent vegetable oil degumming (phospholipid removal). Desalination, Volume 200, Issues 1-3, 20 November 2006, 537-539. p., (ISSN 0011-9164) 2006 (IF 0.917 ; hiv.:3)

 

8.      Gyula N. Vatai, Darko M. Krstić, Wilhelm Höflinger, András K. Koris, Miodrag N. Tekić: Combining air sparging and the use of a static mixer in cross-flow ultrafiltration of oil/water emulsion. Desalination 204 255-264. p., (ISSN 0011-9164)  2007 (IF 1.057 ; hiv.: 4)

 

9.      Darko M. Krstić, Wilhelm Höflinger, András K. Koris and Gyula N. Vatai: Energy-saving potential of cross-flow ultrafiltration with inserted static mixer: Application to an oil-in-water emulsion. Separation and Purification TechnologyVolume 57, Issue 11 October 2007134-139. p., (ISSN 1383-5866) 2007 (IF 2.14 ; hiv.: 9)

 

10.  Gyula N. Vatai, Darko M. Krstić, András K. Koris, Igor L. Gáspár, Miodrag N. Tekić, (2009) Ultrafiltration of oil-in-water emulsion: Comparison of ceramic and polymeric membranes, Desalination and Water Treatment, 3 (2009) p.162–168, doi: 10.5004/dwt.2009.455, (ISSN 1944-3994 (print), (2014 Impact Factor: 1.173) 1944-3986 (online)) 2009

 

11.  Andras Koris, Emma Piacentini, Gyula Vatai, Erika Bekassy-Molnar, Enrico Drioli, Lidietta Giorno: Investigation on the effects of a mechanical shear-stress modification method during cross-flow membrane emulsification. Journal of Membrane Science 371, p28-36, doi:10.1016/j.memsci.2011.01.005 (ISSN 0376-7388) 2011 (IF: 3.673 ; hiv.: 2)

 

12.  Igor Gaspar, Andras Koris, Zsolt Bertalan, Gyula Vatai: Comparison of ceramic capillary membrane and ceramic tube membrane with static mixer inside. Chemical Papers, vol. 65 no.5, p. 596-602 (ISSN: 0366-6352 (print version), ISSN: 1336-9075 (electronic version), Springer's Journal No. 11696) 2011 (IF: 0.791)

 

13.  Sudip Chakraborty, Varun Aggarwal, Debolina Mukherjee and Koris Andras: Biomass to biofuel: a review on production technology. Asia-Pacific Journal of Chemical Engineering. Volume 7, Issue Supplement S3, pages S254–S262, August 2012 DOI: 10.1002/apj.1642 Online ISSN: 1932-2143 2012 (IF: 0.758)

 

14.  Krisztina Albert, András Koris, Igor Gáspár, Gábor Rácz, Gyula Vatai: Production of microemulsion by ceramic tube membrane equipped with static turbulence promoter. Acta Alimentaria Volume 43 Vol.43, p. 1-8, Supplement 2014 (IF 2013: 0,427)

 

15.  Szélpál, Sz., Kohány, Zs., Fogarassy, E., Galambos, I., Koris, A., Csanádi, J., Vatai, Gy. & Hodúr, C.: Examination of whey defatting by enhanced membrane filtration. Acta Alimentaria Volume 43, Supplement 2014 (IF 2013: 0,427)

 

16.  Igor Gaspar, Predrag Tekic, Andras Koris, Albert Krisztina, Miodrag Tekic, Gyula Vatai: CFD and laboratory analysis of axial cross-flow velocity in porous tube packed with differently structured static turbulence promoters. Hemijska industria, Vol 69 (2015), No 1. DOI:10.2298/HEMIND140312001G (IF 2013: 0,562)

 

17.  Krisztina Albert, András Koris, Shabbir Ahamed, Igor Gáspár, Gyula Vatai: Vinaigrette production by membrane emulsification: Process optimization and product development. Periodica Polytechnica, Vol. 59, No. 3 (2015) (IF 2013 0,130) DOI: 10.3311/PPch.7583

 

18.  Arijit Nath, Nebeyu Esubalew, Pritam Bose, Kristina Albert, Gyula Vatai, András Koris: Bioactive peptides from soybean meal by indigenous high shear membrane integrated hybrid bioreactor – Experimental, kinetics, process intensification analysis. Journal of Biotechnology Volume 208, Supplement, 20 August 2015, Pages S21 (2014 IF= 2.871)

 

19.  Arijit Nath, Balázs Verasztó, Somjyoti Basak, András Koris, Zoltán Kovács, Gyula Vatai: Synthesis of Lactose derived Nutraceuticals from Dairy waste Whey – A review. Food and Bioprocess Technology: An International Journal. Vol: 9, (2016) pp. 16-48 (Springer Publication, Impact factor 2.691)

 

20.  Krisztina Albert, Csilla Tóth, Gyula Vatai, András Koris: Microencapsulation analysis based on membrane technology: basic research of spherical, solid precursor microcapsule production. Periodica Polytechnica Chemical Engineering (IF 2013 0,130) (KÖZLÉSRE ELFOGADVA 2015. július)

 

21.  Krisztina Albert, Gyula Vatai, Lidietta Giorno, András Koris: Energy-saving potential of cross-flow membrane emulsification by ceramic tube membrane. Membrane and water treatment, Vol.7, No.3, pp.175-191 (IF: 0.625 in 2014) 2016

 

22.  A. Nath, S. Mondal, A. Csighy, M.A. Molnár, K. Pásztorné-Huszár, Z. Kovács, A. Koris, GY. Vatai, Biochemical activities of Lactose-Derived Prebiotics – A Review, Acta Alimentaria, (5 years Impact factor 0.380) (accepted in press) 

 

23.  Arijit Nath, Gábor Szécsi, Barbara Csehi, Zsuzsa Mednyánszky, Gabriella Kiskó, Éva Bányai, Mihály Dernovics and András Koris: Production of Antibacterial Peptides from Soybean Meal, Food Technolgy and Biotechnology, Vol. 55 (3) 308–324 (2017) (IF for 2016: 0.891)

 

 

AC IF nélkül:

 

1.      Földi T., Bérczi Sz., Koris A., Kovács B., Hegyi S., Kovács Zs. I., Roskó F.: New Experiment Plans (Electrostatic, Lunar Dust Measuring, Bio-filtering) to the Hunveyor Educational Landers of Universities and Colleges in Hungary. Lunar and Planetary Science, XXXII, cd-rom (ISSN 0161-5297) 2001.

 

2.      Koris A., Mora M. J., Vatai Gy., Békássyné-Molnár E. (2003): Filtración de glicerina de una solución modelo por ósmosis inversa y nanofiltración, Tecnología en Marcha N° 16-4, p7-12., (ISSN 0379-3982) 2003

 

3.      A. Koris, D. Krstic, X. Hu, Gy. Vatai: Ultrafiltration of oil-in-water emulsion: flux enhancement with static mixer. Environment Protection Engineering Vol. 31 No. 3-4, p163-167, 2005

 

4.      X. Hu, E. Bekassy-Molnar, Gy. Vatai, A. Koris: Ultrafiltration of oily emulsions for metal cutting fluid: role of feed temperature. Environment Protection Engineering Vol. 31 No. 3-4, p1109-1118, 2005

 

 

5.      Igor Gáspár, András Román, Gyula Vatai, András Koris, Edit Márki: Effects of Static Mixing on the Ultrafiltration of Milk Whey. Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition 5 (1-2), 5-9 (ISSN1847-3423) (2010)

 

6.      Krisztina Albert, András Koris, Gyula Vatai, Emma Piacentini, Lidietta Giorno: Production of microemulsion by ceramic tube membrane equipped with static turbulence promoter. Euromembrane 2012, London [P2.002]. Procedia EngineeringVolume 44, 2012, Pages 1161–1162, Euromembrane Conference 2012

 

7.      Subhoshmita Mondal, Sibashish Baksi, Andras Koris, Gyula Vatai: Journey of enzymes in entomopathogenic fungi. Pacific Science Review A: Natural Science and Engineering. Volume 18, Issue 2, July 2016, Pages 85–99

 

 

 

Magyar nyelvű cikkek lektorált folyóiratokban (MC)

 

1.      Koris A., Felföldi J.: Folyamatos nedvességtartalom-mérés a szárítási folyamatban. Cukoripar, LIII. évf., 4. sz., 158-161 o., (HU ISSN 0011-2720) 2000

 

2.      Koris A., Vatai Gy.: A nyersolaj membránszűrésének vizsgálata. Olaj, Szappan, Kozmetika. LI. évf. 2. szám március-április 50-53 o. (HU ISSN 0472-8602)  2002

 

3.      Koris A.: Az ultraszűrés során keletkező gélréteg ellenállásának modellezése olajtartalmú emulzió szétválasztásánál. Olaj, Szappan, Kozmetika. LI. évf. 6. szám november-december 217-221 o. (HU ISSN 0472-8602) 2002

 

4.      Koris A., Hu X., Borsos K.: Ultraszűrés és nanoszűrés hatékonyságának vizsgálata olajos szennyvizek kezelésénél. Membrántechnika VIII évf. 4. szám, 62-70 o. 2004

 

5.      Koris András, Baboss Bence, Gáspár Igor, Jaksa Lajos, Vatai Gyula: Homoktövis törköly szárításának, valamint az antioxidáns tulajdonságú összetevők kinyerésének vizsgálata. Olaj, Szappan, Kozmetika. LX. évf. 1. szám január-június, 23-26 o. (HU ISSN 0472-8602) 2011

 

 

Angol nyelven nyomtatásban megjelent teljes anyagú, lektorált kongresszusi előadások (AE)

 

1.      A. Koris, Gy. Vatai, G. Kapcsos: Membrane filtration for deodorization distillate. 29th Conference SSCHE, Proceedings on CD ROM, Tatranské Matliare (SK), 27 – 31 May, 2002.

 

2.      A. Koris, Gy. Vatai: Membrane filtration for vegetable oil degumming. 15th International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA, Prague 25-29 Aug. 2002  p. 265-266, 2002

 

3.      X. Hu, J. Mora, A. Koris, E. Békássy-Molnár, Gy. Vatai.: Effect of transmembrane pressure on ultrafiltration behaviour of emulsified oily wastewater, 15th International Congress of Chemical and Process Engineering (CHISA), Praha-Czech Republic, augusztus 25-29, CD-ROM, 2002

 

4.      Koris A., Vatai G., Hu X.: Membrane behaviour in case of edible oil filtration. Lecture, Proceedings, PERMEA 2003, Slovakia, 7-11 September, cd-rom, (ISSN: 80-227-1922-6) 2003

 

5.      Koris A., Krstic D., Ubori Cs.: Examination of Membrane Separation for Oil-in-Water Emulsions. VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia 2004 május 20-21, Szeged, proceedings, (ISBN 963-482-677-6) 2004

 

6.      A. Koris, D. Krstic, X. Hu, Gy. Vatai: Ultrafiltration of oil-in-water emulsion: flux enhancement with static mixer. Permea 2005, cd-rom (ISBN 83-70-85-894-5), 2005

 

7.      X. Hu, E. Bekassy-Molnar, Gy. Vatai, A. Koris: Ultrafiltration of oily emulsions for metal cutting fluid: role of feed temperature. Permea 2005, cd-rom (ISBN 83-70-85-894-5), 2005

 

8.      A. Koris, H. Xianguo, Gy. Vatai: Ultrafiltration and nanofiltration of oil-in-water emulsions: comparison of resistances. Scientific reunion of the special program of the Alexander von Humboldt Foundation concerning the reconstruction of the South Eastern Europe: Sustainability for Humanity and Environment in the extended connection field Science – Economy – Policy, Timisoara, Romania, lecture, proceedings I. p. 141-144, 24-25 Febr. 2005 (ISBN973-625-204-3) 2005

 

9.      A. Koris, E. Marki, D. Vane, G. Vatai: Integration of Dry Membrane Degumming into the Refinery Process. VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia 2006 Szeged, lecture, proceedings, p50-51, (ISBN 963 482 577) 2006

 

10.  A. Koris, D. M. Krstić, G. Vatai, I. Gaspar, X. Hu: Effect of static mixing inside a tubular membrane on the ultrafiltration of an oil-in-water emulsion. PERMEA 2007 proceedings, p100, full text on cd-rom (ISBN: 978-963-9319-69-1), 2007

 

11.  Gyula N. Vatai, Darko M. Krstić, András K. Koris, Igor L. Gáspár, Miodrag N. Tekić, (2008) Ultrafiltration of oil-in-water emulsion: Comparison of ceramic and polymeric membranes, EUROMED 2008, Jordan – előadás.

 

12.  Gábor Rácz, Rizvi Alam, Krisztina Albert, Nóra Papp, András Koris, Marisa Di Matteo , Gyula Vatai: Estimation of overall mass transfer coefficient in osmotic distillation for gentle sour cherry juice concentration. Food Science Conference, 2013, full text, Budapest, ISBN 978-963-503-550-2, p.: 93-96

 

13.  Arijit Nath, Andras Koris, Balázs Verasztó, Chiranjib Bhattacharjee (2015) Selective separation of biomolecules from food waste by magnetic fishing technique - A review. Microwave Symposium (MMS), 2015 IEEE 15th Mediterranean, Nov. 30 2015-Dec. 2 2015, 10.1109/MMS.2015.7375411

 

 

 

 

Magyar nyelven nyomtatásban megjelent teljes anyagú kongresszusi előadások (ME)

 

1.      Koris A., Vatai Gy.: Dezodorizációs párlat membránszeparációja. Műszaki Kémiai Napok ’02, Veszprém, előadás, 2002.

 

2.      Koris András, Vatai Gyula, Márki Edit: Napraforgó olaj nyálkamentesítése membránszeparációval, biodízel előállításához. MTA-AMB XXXI. Tematikus Kutatás és Fejlesztési Tanácskozás, Gödöllő, Január 23. Konferencia kiadvány (Cd) 2007

 

 

Angol nyelvű előadások konferencia összefoglalóval (AK)

 

1.      A. Koris, Gy. Vatai, Z. Kemény: Experimental Investigation and Modelling of Dry membrane Degumming. 93th AOCS Annual Meeting and Expo, Montréal (CAN), poster, 2002

 

2.      Gyula N. Vatai, Darko M. Krstić, Wilhelm Höflinger, András K. Koris, Miodrag N. Tekić: Combining air sparging and the use of a static mixer in cross-flow ultrafiltration of oil/water emulsion. EUROMED2006 21 May – 25 May 2006 Montpellier, France. Book of abstract, p64. 2006

 

3.      A. Koris, I. Gaspar, X. Hu, G. Vatai, E. Bekassy-Molnar: Static mixing for economical cleaning of oily wastewater by membrane separation. HUNN-TTD II. Book of abstract p.68 (ISBN: 978-963-06-3264-5), 2007

 

4.      Igor Gaspar, Andras Koris, Jozsef Csanadi, Gyula Vatai, (2008) Effect of operating parameters on the retention of whey components using microfiltration, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business, Szeged, Hungary, 5th -6th of November 2008 – oral presentation, book of abstracts, p189-190, (ISBN: 963 482 676 8) 2008

 

5.      Igor Gaspar, Andras Koris, Erika Bekassy-Molnar, Gyula Vatai (2009): A Model for the Microfiltration of Whey with Ceramic Membranes. Permea 2009, Prague 7-11 june 2009, proceedings, p. 166 (ISBN: 978-80-85009-58-3) 2009

 

6.      I. Gaspar, A. Koris, L. Somogyi, Gy. Vatai: Design and development of membrane filtration equipment for crude rapeseed oil treatment. Synergy and Technical Development 2009 Gödöllő, Hungary, book of abstracts, p. 91, (ISBN: 978-963-269-111-4) 2009

 

7.      E. Márki, L. Hornyák, P. Simon, A. Koris, G. Vatai: EXPERIMENTAL STUDY AND MODELING OF PERVAPORATION FOR BUTANOL RECOVERY. Permea 2010, Permea 2010, book of abstract p. 134. (ISBN 987-80-227-3339-7) 2010

 

8.      A. Koris, I. Gaspar, E. Márki, D. Krstic, G. Vatai, P. Tekic, M. Tekic: A MODEL FOR THE PRESSURE-DROP PREDICTION OF AN ULTRAFILTRATION TUBULAR MEMBRANE EQUIPPED WITH A STATIC MIXER. Permea 2010, book of abstract p. 68. (ISBN 987-80-227-3339-7) 2010

 

9.      I. Gaspar, A. Koris, Z. Bertalan, G. Vatai: COMPARISON OF CERAMIC CAPILLARY MEMBRANE AND CERAMIC TUBE MEMBRANE WITH STATIC MIXER INSIDE Permea 2010, book of abstract p. 22. (ISBN 987-80-227-3339-7) 2010

 

10.  I. Gaspar, A. Koris, C. Dechambre, S. Koskinen and G. Vatai: Effects of the static mixer’s geometry on the intensified ultrafiltration of oil-in-water emulsions. Synergy in the Technical Development of Agriculture and Food industry, Gödöllő, 9-15 October 2011. Book of abstracts (26. old ENG + angol nyelvű előadás)  ISBN 978-963-269-249-4

 

11.  Andras Koris, Igor Gaspar, Lajos Jaksa, Gyula Vatai: Energy Efficient Vacuum Drying of Biomaterials for Sustainable Development. Chinese-European Cooperation for Long-term Sustainability, 10 – 11 November, 2011, Budapest, Hungary, book of abstracts p. 66, 2011

 

12.  Krisztina Albert, András Koris, Gyula Vatai, Emma Piacentini, Lidietta Giorno: Production of microemulsion by ceramic tube membrane equipped with static turbulence promoter. Euromembrane 2012, London [P2.002].

 

13.    András Koris, Krisztina Albert, Shabbir Ahamed, Sudip Chakraborty, Gyula Vatai: APPLIED RESEARCH ON FINE VINAIGRETTE EMULSION PRODUCTION BY SPECIAL MEMBRANE TECHNIQUE. Élelmiszertudományi Konferencia 2013 - Kutatással a Darányi Program sikeréért 2013. november 7-8.   
                                                                

14.    Krisztina Albert, András Koris:PRODUCTION OF MICROEMULSION BY CERAMIC TUBE MEMBRANE EQUIPPED WITH STATIC TURBULENCE PROMOTER. Food Science Conference 2013 - Researchers for the success of Darányi Program 7-8 th November 2013.

 

15.  Krisztina Albert, András Koris, Dávid Simon, Gyula Vatai: New engineering approach of cream liqueur production, III. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2014, (ISBN 978-963-642-597-5) Pécs, p. 268-269

 

16.    Krisztina Albert, András Koris, Shabbir Ahammed, Gyula Vatai: NEW ENGINEERING APPROACH OF SALAD DRESSING (VINAIGRETTE) PRODUCTION.Conference: 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, At Opatija, Croatia 2014                       



17.  Igor Gáspár, András Koris, Krisztina Albert, Gyula Vatai: Effect of the static mixer geometry on membrane fouling during microfiltration of oil-in-water emulsion. Műszaki Kémiai Napok ’14, Veszprém, 2014. május 14-16., 47 p., presentation (ISBN 978-963-010-3) 2014

18.  A. Nath, N. Esubalew, P. Bose, K. Albert, G. Vatai, A. Koris, Bioactive Peptides from Soybean meal by Indigenous High shear Membrane Integrated Hybrid Bioreactor – Experimental, Kinetics, Process intensification analysis, European Biotechnology Congress 2015, Bucharest, Romania, May 7 – 9, 2015.

19.  A. Nath, S. Mondal, K. Albert, A. Varga, A. Koris, G. Vatai, Development and Application of Membrane integrated hybrid Bioreactor – A two fold solution of Waste water Valorization and dilemma of Waste water disposal, Water and Wastewater Treatment in the Industry 2015, Nagykanizsa, Hungary, October 28, 2015.

 

20.  A. Nath, N. E. Zewdie, B. Csehi, B. Verasztó, K. Albert, K. P. Huszar, L. Friedrich, I. Gaspar, G. Vatai, A. Koris, Bioactive Peptides from Soybean meal by Membrane Integrated Hybrid Bioreactor, Food Science Conference 2015, CUB Buda Campus, Villányi út 35-43, H-1118, Budapest, Hungary, November 18-19, 2015.

 

21.  A. Nath, S. Mondal, K. Albert, A. Koris, G. Vatai, Characterisation of Biopreservative - Bacteriocin, Food Science Conference 2015, CUB Buda Campus, Villányi út 35-43, H-1118, Budapest, Hungary, November 18-19, 2015.

 

22.  6. A. Csighy, A. Koris, A. Nath, G. Vatai, Diafiltration based cow’s milk partial demineralization – Laboratory membrane filtration experiments, 1st International Conference on Biosystems and Food Engineering (Biosys Food Eng 2016), Lurdy Conference and Event Center, Budapest, Hungary, 8th December, 2016.

23.  7. A. Nath, A. Csighy, F. László, G. Vatai, A. Koris, K. Pásztorné Huszár, Enzyme-mediated Hypoallergenic Milk and Dairy products - Present scenario and Future prospects, BioTech 2017 & the 7th Czech-Swiss Symposium with Exhibition, Prague, Czech Republic, June 12 - 17, 2017.

 

 

Magyar nyelvű előadások konferencia összefoglalóval (MK)

 

1.      Koris A.: Számítógépes nedvességtartalom-mérő berendezés tervezése vákuumszárító berendezéshez. XXIV. OTDK Gyöngyös, 1999.

 

2.      Koris A.: Folyamatos nedvességtartalommérés a szárítási folyamatban. XIII. MÉTE OTDK Mosonmagyaróvár, 186-189 o. 2000

 

3.      Koris A., Vatai Gy., Békássyné M. E.: Gilcerin tartalmú víz membránszűrése. Műszaki Kémiai Napok ’01, Veszprém, poszter, 2001.

 

4.      Koris A., Vatai Gy., Holló B.: A membrán kondícionálásának hatása a növényolaj szűrésére. XI. Membrántechnikai Konferencia, Tata, 2001, előadás.

 

5.      Koris A., Vatai Gy., Szécsi T.: Különböző membránok viselkedése étolaj szűrésekor. Műszaki Kémiai Napok ’03, Veszprém, 2003. április 8-10. proceedings 404 o., előadás

 

6.      Ubori Cs., Koris A., Krstic D.: Olaj-víz emulzió besűrítése ultraszűréssel. Műszaki Kémiai Napok ’04, Veszprém, 2004. április 20-22., proceedings 162 o., előadás (ISBN 963-9495-37-9) 2004

 

7.      Gáspár I., Koris A., Vatai G.: Olaj-víz emulzió statikus keveréssel kombinált membránszűréses besűrítésének optimális műveleti paraméterei. Műszaki Kémiai Napok ’07, Veszprém, 2007. április 20-22., proceedings (ISBN 963 482 676 8), poszter 2007

 

8.      Váné D., Koris A., Vatai Gy.: Nyers növényolaj membránszűréses foszfatid-mentesítésének számítógépes modellezése. XVIII. LOV Tudományos Ülésszak, Budapest, összefoglaló 244. o., (ISBN: 978-963-06-3350-5) poszter, 2007

 

9.      Gáspár I., Koris A., Yuefei W., Vatai Gy.: Áramlási viszonyok modellezése olaj-víz emulzió membránszűrésénél. XVIII. LOV Tudományos Ülésszak, Budapest, összefoglaló 216-217. o., (ISBN: 978-963-06-3350-5) poszter, 2007

 

10.  Gáspár I., Koris A., Vatai Gy.: Mathematical model of permeate flux prediction for ultrafiltration of oil-in-water emulsion enhanced with static mixer. MKN ’09 Veszprém, április 21-23, abstract, 9242a (ISBN 978-963-9696-68-6) 2009

 

11.  Koris András, Gáspár Igor, Vatai Gyula, Márki Edit: Élelmiszeripari gyártási folyamatok teljeskörű számítógépes modellezése SuperPro Designer programcsomaggal. Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak, 2009 október 28-30, Budapest, p. 202, (ISBN: 978-963-503-397-3) 2009

 

12.  Gáspár Igor, Koris András, Vatai gyula, Békássyné Molnár Erika: Olaj-víz emulzió és tejsavó membránszűrési jellemzőinek összehasonlítása. Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak, október 28-30, Budapest, p. 194, (ISBN: 978-963-503-397-3) 2009

 

13.  Igor Gáspár, András Koris, Predrag Tekic: CFD alkalmazása Kenics- és spirális típusú statikus keverők esetében. MTA-AMB 2010. évi XXXIV. KUTATÁSI és FEJLESZTÉSI TANÁCSKOZÁS, Gödöllő, összefoglaló, 23. o., (ISBN: 978-963-269-165-7) 2010

 

14.  Gáspár Igor, Koris András, Vatai Gyula: Stabil olaj-víz emulzió bontása kerámia kapillárcsöves membránnal (Separation of stable oil-in-water emulsion with ceramic hollow fiber membrane). Műszaki Kémiai Napok 2011, (Veszprém 2011. április 27-29) (Conference of Chemical Engineering 2011) Konferencia kiadvány (Conference Proceeding) (1 old HU)  ISBN: 978-615-5044-07-6, 2011

 

15.  Gáspár Igor, Koris András, Vatai Gyula: Statikus keverő geometriájának hatása olaj-a-vízben mikroemulzió ultraszűréses besűrítésére (Effect of the static mixer’s geometry on the concentration of oil-in-water emulsion with ultrafiltration). Műszaki Kémiai Napok 2012, (Veszprém 2012. április 24-26) (Conference of Chemical Engineering 2012), Konferencia kiadvány (Conference Proceeding) (1 old. HU) ISBN: 978-615-5044-54-0, 2012

 

16.  Albert Krisztina, Koris András, Vatai Gyula: Mikroemulzió előállítása membrán emulzifikálás módszerével. Műszaki Kémiai Napok ’12, Veszprém, 2012. április 24-26., proceedings 201 o., előadás (ISBN 978-615-5044-54-0) 2012

 

2017 10 17

 

Kezdőlap English