Google


Mértékegységek átváltása

Szótár:

Matek:

Utolsó frissítés: 2019.02.08 16:31

 

 

Élelmiszeripari Alapműveletek

A tárgy célja a szőlészetben és borászatban alkalmazott alapvető hidrodinamikai és mechanikai műveletek alapelveinek és a berendezések kiválasztási szempontjainak megismertetése, valamint a berendezések méretezési módjainak elsajátítása.

 

 A hidrodinamikai dimenziómentes jellemzők és értelmezésük. Fluidumok áramlása, a tömeg-, az energiamérleg és tervezési összefüggések alkalmazása a fluidum-szállítás méretezésére. Keverés művelete, teljesítményszükséglete, a homogenizálás módjai, keverő kiválasztása. Ülepítés gravitációs és centrifugális erőtérben, sebesség és részecskeméret számítási módja. Ülepítő fő méreteinek meghatározása. Készülékek működési elve. A szűrés differenciálegyenlete, szakaszos és folytonos szűrés, nyomószűrők, centrifugák. A membránszűrés elméleti alapjai, módjai, méretezése. Préselés, lényerés.

 

Kedves Hallgatók,

a követelményrendszer, a tematika, az első és a második óra anyagai felkerültek a honlapra.

Amit a második órára feltétlenül hozzanak az a 3 db diagram és a feladatszöveg.

üdvözlettel:

dr Fogarassy Eszter

 

 

Kedves Hallgatók,

első előadás időpontja 2019. 02.08.

Mindenki megjelenésére feltétlenül számítok.

üdvözlettel:

dr Fogarassy Eszter

egyetemi adjunktus,tárgyfelelős

 

flourish.png

Fájl neveLet.MéretFelt.dát.
01 Fluidumok aramlasa.pdf
4532 kb 2019.Feb.08 16:28
0102 GYAK csőérdesség (1).jpg
210 kb 2019.Feb.08 16:29
0102 GYAK f - Re diagram (2).jpg
387 kb 2019.Feb.08 16:29
02 Fluidumok aramlasa.pdf
5782 kb 2019.Feb.08 16:28
02 GYAK egyenértékű csőhossz (1).jpg
113 kb 2019.Feb.08 16:28
1-2gyak_feladatszöveg.odt
13 kb 2019.Feb.08 16:17
TEMATIKA_ALAPMŰVELETEK_2019.doc
38 kb 2019.Feb.08 16:15
követelmeny_Hoesanyagatdasimuv_201819tavasz.doc
39 kb 2019.Feb.08 16:15
Kezdőlap English