Google


Mértékegységek átváltása

Szótár:

Matek:

Utolsó frissítés: 2017.01.31 09:40


Számítógépes Rendszertervezés

A tárgy keretein belül a hallgatók elsajátítják az élelmiszer- és biotechnológiai rendszerek műszaki, technológiai és gazdasági modellezését a SuperPro Designer szoftveren keresztül, valamint az elkészült modellel képesek lesznek kísérleteket végrehajtani (szimulálni) és a rendszert adott szempont alapján optimalizálni.

 

ÓRATERV a 2016/2017 tanév 2. félévére

  1. Feb. 08.:  Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentősége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, műveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
  2. Feb. 15.: Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentősége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, műveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
  3. Feb. 22.: Folytonos technológiák alapjai egy margarin gyártási példán keresztül. dr. Koris András
  4. Már. 1. Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (szakaszos pálinka előállítás fermentációval) dr. Koris András 
  5. Már. 8.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák alapjai: margarin gyártás modellezése dr. Koris András
  6. Már. 15.: Nemzeti Ünnep
  7. Már. 22.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). dr. Koris András
  8. Már. 29.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata dr. Koris András
  9. Ápr. 5.: Vízminőségi alapfogalmak, jogszabályok, szennyvíztisztítási műveletek és folyamatok dr. Kutics Károly
  10. Ápr. 12.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
  11. Ápr. 19.: Biotechnológiai folyamatok tervezése: Stacionárius és dinamikus modellek dr. Kutics Károly
  12. Ápr. 26.: Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
  13. Máj. 3.:  Tervezési feladatok leadása dr. Koris András

 

 

 

ÓRATERV a 2015/2016 tanév 2. félévére

  1. Feb. 17.:  Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentősége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, műveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
  2. Feb. 24.: Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentősége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, műveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
  3. Márc. 2.: Folytonos technológiák alapjai egy margarin gyártási példán keresztül. dr. Koris András
  4. Már. 9. Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (szakaszos pálinka előállítás fermentációval) dr. Koris András 
  5. Már. 16.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák alapjai: margarin gyártás modellezése dr. Koris András
  6. Már. 23.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). dr. Koris András
  7. Már. 30.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata dr. Koris András
  8. Ápr. 6.: Vízminőségi alapfogalmak, jogszabályok, szennyvíztisztítási műveletek és folyamatok dr. Kutics Károly
  9. Ápr. 13.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
  10. Ápr. 20.: Biotechnológiai folyamatok tervezése: Stacionárius és dinamikus modellek dr. Kutics Károly
  11. Ápr. 27.: Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
  12. Máj. 4.:  Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
  13. Máj. 11.: Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás dr. Koris András
  14. Máj. 18.  Önálló projekt leadása, konzultáció dr. Koris András

Számonkérés: önálló projekt kidolgozása az utolsó óráig (május 18)

 

ÓRATERV a 2014/2015 tanév 2. félévére

  1. Feb. 11.:  Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentősége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, műveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
  2. Feb. 18.: Folytonos technológiák alapjai egy margarin gyártási példán keresztül. dr. Koris András
  3. Feb. 25.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák alapjai: margarin gyártás modellezése dr. Koris András
  4. Már. 4. Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (pálinka előállítás fermentációval) dr. Koris András 
  5. Már. 11.: Gyakorlat 1. Albert Krisztina
  6. Már. 18.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). dr. Koris András
  7. Már. 25.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata dr. Koris András
  8. Ápr. 1.: Vízminőségi alapfogalmak, jogszabályok, szennyvíztisztítási műveletek és folyamatok dr. Kutics Károly
  9. Ápr. 8.:  Tavaszi szünet
  10. Ápr. 15.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
  11. Ápr. 22.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
  12. Ápr. 29.: Biotechnológiai folyamatok tervezése: Stacionárius és dinamikus modellek dr. Kutics Károly
  13. Máj. 6.:  Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
  14. Máj. 13.  Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás dr. Koris András
  15. Máj. 20. Számonkérés (ZH - azaz helyben, órán megoldandó feladat) dr. Koris András

 

 

ÓRATERV 2013/2014 2 félév:

  1. Feb. 5.:  Alapok 1: A számítógéppel történő élelmiszer-, bio-, vegyi-, gyógyszer-technológiai rendszerek tervezése. Modell rajzolás a SuperPro Designerrel, anyagok definiálása, műveleti beállítások (példán keresztül.) K.A.
  2. Feb. 12.: Folytonos technológiák: margarin gyártás modellezése K.A.
  3. Feb. 19.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák: margarin gyártás modellezése K.A.
  4. Feb. 26 Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (pálinka előállítás fermentációval) K.A
  5. Már. 5.: Gyakorlat 1 A. K.
  6. Már. 12.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). K.A.
  7. Már. 19.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata K.A.
  8. Már. 26.: Technológia modellezés és optimalizálás K.A.
  9. Ápr. 2.:   Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  10. Ápr. 9.:   Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  11. Ápr. 16.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  12. Ápr. 23.: Tavaszi szünet
  13. Ápr 30.:  Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  14. Máj. 7.  Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás K.A.
  15. Máj. 14. Számonkérés (ZH - azaz helyben, órán megoldandó feladat)



Őszi félév 2012/2013

  1. Szept. 19.:  Alapok 1: A számítógéppel történő élelmiszer-, bio-, vegyi-, gyógyszer-technológiai rendszerek tervezése. Modell rajzolás a SuperPro Designerrel, anyagok definiálása, műveleti beállítások (egy RO példán keresztül.) oktató: dr. Koris András.
  2. Szept. 26.: Gyümölcs feldolgozás modellezése (fermentációval) K.A.
  3. Okt. 3.: Alapok 2: Gazdasági beállítások, kísérlet tervezés és annak kivitelezése. Alapok 3: Kísérlet kiértékelés a Statistica programban (ism.). K.A.
  4. Okt. 10.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása, a gyakorlati tervezési adatok összegyűjtése.  Növényolaj feldolgozó és finomító tervezése K.A
  5. Okt. 17.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése, oktató: dr. Kutics Károly.
  6. Okt. 24.: Növényolaj feldolgozás és finomítás folyt. K.A.
  7. Okt. 31.:Tejipari modellezés, biodízel előállítás K.A.
  8. Nov. 7.:  Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  9. Nov. 14.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  10. Nov. 21.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  11. Nov. 28.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
  12. Dec. 5. : Citromsav gyártás modellezése K.A.
  13. Dec. 12.: Számonkérés (önálló projekt prezentálása)

 

 

LETÖLTÉSEK

Angolnyelvű online videó kurzus:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsIh1hY09LKAs9CvBGQyFzd4UhVtTYgFM

A www.intelligen.com honlapon regisztráció után letölthetők a demók, kézikönyvek és help fileok.

Vagy katt az alábbi linkekre

SuperPro Designer 9.0 kézikönyv (angol) ide kattintva letölthető

Időkorlátos, demo verzió (v9.0) ide kattintva letölthető

A v8.0 32bit help működéséhez szükséges (a file-t le kell tölteni és a telepítési mappába kitömöríteni, a régi chm-et felül kell írni)

v9 helpfile

 

 

flourish.png

 

 

Fájl neveLet.MéretFelt.dát.
004 pálinka2012_okt_órai_félkész.spf
114 kb 2012.Oct.10 14:52
Számítógépes Rendszerterv 01 ea 2012 [Kompatibilis mód].pdf
1593 kb 2012.Sep.19 11:18
Számítógépes Rendszerterv 02 ea kisterv.pdf
328 kb 2012.Feb.01 12:33
Számítógépes Rendszertervezés beadandó feladatok2012_2013.pdf
66 kb 2012.Nov.07 15:57
TervFeladatok Kutics20122013.pdf
49 kb 2012.Nov.07 15:55
kövrend.doc
27 kb 2011.Feb.10 12:09
Kezdőlap English